Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • dWT neemt afscheid van Emile Telting

dWT neemt afscheid van Emile Telting

29/12/2017 02:05

dWT neemt afscheid van Emile Telting

Foto: dWT  

PARAMARIBO - Op de plek waar hij zeventien jaar na zijn pensionering nog steeds dagelijks kwam voor zijn krant, is donderdagmiddag rond twee uur afscheid genomen van Emile Telting. Hij overleed op eerste kerstdag op 77-jarige leeftijd nadat hij enkele dagen in het Academisch Ziekenhuis had gelegen.

Telting kwam op 1 maart 1959 in dienst bij de Ware Tijd als achttienjarige. Hij werd als machinezetter geplaatst bij de Linotypemachine, een apparaat dat loden letters tot een tekst kon samenvoegen. De krant werd in die tijd handmatig gemaakt. Later werd Telting hoofd van de afdeling. Met de modernisering kwam er een offsetdrukpers, waarover hij de leiding had tot zijn pensionering in het jaar 2000.

Telting wordt door oud-collega's beschreven als een "prima chef en collega en een fijn, soms ook eigenwijs mens". Hij ergerde zich als anderen niet deden wat ze moesten doen. "Emile nam dan geen blad voor de mond. Wellicht niet altijd tactvol, maar met de beste bedoelingen. Hij kende geen opsmuk, poespas of franje. Hij was iemand met het hart op de juiste plaats. Emile was en bleef altijd zichzelf, puur natuur, direct in zijn benadering."

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina