Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Extra vrije dagen ongekend in ambtenarij

Extra vrije dagen ongekend in ambtenarij

29/12/2017 06:02 - Naomi Hoever

Extra vrije dagen ongekend in ambtenarij

 

PARAMARIBO - Dit is voor mij tot nu toe niet te geloven. Dit kan gewoon niet; dit is achteruitgang voor een land”, reageert een ambtenaar op de maatregel van sommige ministeries om hun ambtenaren vrij van dienst te geven. “Als het ware staat alles zo stil.”

Een leerkracht die zaken wilde regelen bij het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, moet wachten tot januari. In een circulaire aan diensthoofden staat dat dit besluit te maken heeft met de beperkte beschikbaarheid van geld dit jaar. "Helaas zijn wij genoodzaakt vanwege de financiële positie ook in deze feestmaand te bezuinigen."

Mensen die een alimentatieaanvraag willen doen bij Justitie moeten eveneens tot volgend jaar wachten. Medewerkers van het Openbaar Ministerie en de kantongerechten mogen om 12 uur naar huis. Dit geldt ook voor enkele kantoren van andere ministeries. Sommige afdelingen sloten al om 10 uur 's ochtends.

Op de meeste ministeries heeft het personeel vakantie tot 3 of 5 januari. Dit hebben de ministers gedaan om te bezuinigen. Personen die lang op ministeries hebben gewerkt zeggen dat het nooit eerder is voorgekomen dat ambtenaren vrij krijgen na de kerstdagen en voor de oudejaarsviering. "Maar dit is echt een blunder voor onze economie of de productie binnen onze ambtenarij."

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina