Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Geen klachten over wateroverlast

Geen klachten over wateroverlast

29/12/2017 00:03 - Naomi Hoever

Dit jaar zijn er geen klachten over wateroverlast binnengekomen bij het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie.

Dit jaar zijn er geen klachten over wateroverlast binnengekomen bij het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Tot donderdag zijn er voor dit jaar geen klachten over wateroverlast binnengekomen op het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie. In voorgaande jaren, tijdens de kleine regentijd, hadden verschillende buurten in Paramaribo en omliggende gebieden last van overtollig water.

De aanpak van het afwateringssysteem heeft vruchten afgeworpen, vertelt Raoel Swedo, hoofdvoorlichter van het ministerie aan de krant. Eerder dit jaar begon het ministerie met het opschonen van verstopte rioleringen na klachten van burgers. "We hebben dit jaar geen klachten binnengekregen en hopen dat het zo blijft."

Wel is opgevallen dat burgers regelmatig trenzen langs de openbare weg dichten. Hierdoor ontstaan problemen in de rest van de riolering en heeft er geen doorstroming van het water plaats. Provisorisch, dus met 'lapwerk', zijn enkele kuilen en wegverzakkingen gedicht die na de recente zware regenval waren ontstaan op de Martin Luther Kingweg, de Tout Lui Faut-kanaalweg en andere wegen.

Deze wegen zijn ook opgenomen in het nieuwe Dalian-asfalteringsproject, maar wanneer ze daadwerkelijk worden verbeterd kan op dit moment niet gezegd worden. "De mensen zullen enig geduld moeten hebben. Men hoeft zich niet druk te maken. De werkzaamheden zijn in volle gang", aldus Swedo.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina