Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Nationale kerstboom gezellige selfie-attractie

Nationale kerstboom gezellige selfie-attractie

29/12/2017 18:45 - Tascha Samuel

Nationale kerstboom gezellige selfie-attractie

Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - De kerstdagen zijn alweer voorbij, maar de helder verlichte nationale kerstboom op het Onafhankelijkheidsplein is nog steeds een gezellige familieattractie. Wie rond negen uur 's avonds langsrijdt, zal verrast zijn door de gezellige drukte. Er staat een popcorn- en suikerspinmachine die op volle toeren draait.

Een schaafijsman doet goede zaken en ook zuurgoed, sap, water en lekkernijen gaan als warme bollen over de toonbank. "Ay dus ik denk dat ze iets extra's met dit ding moeten doen. Dan den sma kan verdien wan extra toch", zegt Marvin Simeon lachend. Hij staat te kijken hoe zijn twee jonge kinderen rondjes rennen om de kerstboom.

Er is een grote plas water en op sommige plaatsen is het modderig, want het heeft eerder op de avond geregend, maar dat schijnt niemand te deren. De familie Wirjosontono lacht breed. De gezinsleden hebben zich extra mooi gekleed om een familiefoto te maken. "Mijn man werkt in het binnenland. Hij kwam pas op de avond van 24 op 25 december in de stad aan. Hij was doodmoe en wilde alleen maar slapen en genieten van ons na zo lang te zijn weggeweest. Maar de kinderen vragen al een week om een foto hier te komen maken, dus vandaag is de dag."

Er worden talloze foto's en vooral selfies gemaakt, voor het persoonlijke album of om op te sturen naar familie in het buitenland. Hele gezinnen maar ook stoere jongelui in een groep of verlegen jongedames maken foto's. Lydia (11) is er met een hond. Ze heeft al minimaal dertig foto's geflitst met haar lieveling Polly, terwijl haar vader geduldig op een afstand staat te kijken. De hond is van haar beste vriendin die nu in Nederland woont. De foto's zal ze straks via Facebook voor haar sturen of appen. "Mi no sabi. Maar ze moest en zou hier foto's komen maken, dus hier zijn we", zegt haar vader lachend terwijl hij een trek neemt van zijn sigaret.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina