Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Pagara-estafette Meerzorg smaakt naar meer

Pagara-estafette Meerzorg smaakt naar meer

29/12/2017 15:40 - Audry Wajwakana

Pagara-estafette smaakt naar meer

Een meterslange pagara wordt klaargezet om afgestoken te worden tijdens de pagara-estafette vrijdagmiddag op het oude veerplein te Meerzorg, Commewijne. Foto: Stefano Tull  

MEERZORG - De eerste tekenen scheppen een andere verwachting. Immers, het is niet druk en het podium is nog niet in elkaar gezet. Maar het lijkt erop alsof de mensen op het vuurwerk wachten, want wanneer vrijdagmiddag de eerste knallen klinken stroomt het oude veerplein van Meerzorg vol.

Ondernemer Jerry Karijomengolo wrijft zich vergenoegd in de handen en zegt dat het goed opgekomen publiek een indicatie is dat de pagara-estafette van district Commewijne voor herhaling vatbaar is. Een eveneens tevreden districtscommissaris Ajaikoemar Kali gaat zelfs een stap verder. "In het kader van decentralisatie zou elk district zoiets moeten hebben", stelt hij.

Er is ruim een uur pagara afgestoken. Enthousiaste bewoners, maar ook stedelingen en toeristen vermaken zich nog steeds. Er zijn optredens van diverse bands en artiesten en als extraatje wordt er precies om middernacht kunstvuurwerk afgestoken op het veerplein door de bedrijven van Commewijne.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina