Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Regen geen spelbreker bevordering cipiers

Regen geen spelbreker bij bevordering cipiers

29/12/2017 03:04 - Merredith Bruce

De penitentiaire ambtenaren hebben lang gewacht op hun bevordering.

De penitentiaire ambtenaren hebben lang gewacht op hun bevordering. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Tweehonderd penitentiaire ambtenaren hebben donderdag de regen getrotseerd om bevorderd te worden in een naasthogere rang. Volgens bondsvoorzitter Gustaaf Gallant is dit “één van de weinige momenten in de geschiedenis van het korps”, dat zo een grote groep is bevorderd. Zelf behoort hij ook tot de groep.

De vakbondsleider heeft tijdens zijn toespraak duidelijk zijn erkentelijkheid uitgesproken voor waarnemend minister Ferdinand Welzijn van Justitie en Politie (Juspol). Dat heeft vooral te maken met het feit dat een grote groep penitentiaire ambtenaren lang heeft gewacht op zijn bevordering.

De plechtigheid in de open lucht op het complex te Santo Boma is door de regen een uur later dan gepland begonnen. Gasten, onder wie familieleden van de ambtenaren zaten onder een tent. Zij vonden het niet zo leuk dat hun 'geliefden' in de regen moesten staan, maar de manschappen hebben dat offer wel gebracht. Na enige tijd klaarde het weer op en dit kwam de sfeer ten goede.

Gallant was opvallend blij en opgewekt tijdens zijn toespraak. "We zitten in een redelijk goede fase vergeleken met een poos terug", zei hij tegen journalisten. Vanwege de 'goede communcatie' vanuit het ministerie met de vakbond heeft hij een "luchtige toespraak" gehouden. De ambtenaren hebben het echter niet minder moeilijk, aldus Gallant. Hij wees op het tekort aan kleding en schoeisel en uitte de wens dat er meer doorstromingsmogelijkheden worden gecreëerd.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen