Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Regeringsbesluit bromfietscertificaat getekend

Regeringsbesluit bromfietscertificaat getekend

29/12/2017 09:05 - Merredith Bruce

Bromfietsers in het verkeer. Foto: dWT Archief

Bromfietsers in het verkeer. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Ondanks dat het regeringsbesluit voor de invoering van bromfietscertificaten in november is getekend, blijft de uitvoering uit. Minister Ferdinand Welzijn die waarneemt bij Justitie en Politie zei in september tegen de krant dat ernaar gestreefd werd om in november te beginnen met de uitvoering.

Hij zegt nu dat er nog wat financiële aspecten in orde gemaakt moeten worden en stelt meer informatie in het vooruitzicht.De minister zei in een eerder gesprek metde Ware Tijddat het certificaat voor elke bromfietser verplicht zal zijn. Eerst zal begonnen worden met jongeren en personen die een nieuwe bromfiets hebben aangeschaft. Zij zullen bij de aankoop van de bromfiets de naam van de persoon die deze zal besturen moeten opgeven. "Uiteindelijk zal elke bromfietser het certificaat moeten hebben."

Helmut Gezius van het Korps Suriname Verkeersvrijwilligers (KSV) noemde eerder het certificeren van deze groep verkeersdeelnemers "een stap in de goede richting". Hij gelooft dat deze hierdoor meer verantwoordelijkheidsbesef zullen krijgen, maar vindt dat hen ook praktijksituaties moeten worden voorgehouden. "Het moet niet alleen gaan om borden en maquettes. Ze moeten leren om risico's in te schatten." Het KSV heeft in het verleden ook sessies gehouden voor bromfietsers en kwam erachter dat deze groep veel verkeersregels niet kent. 

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina