Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Surinaamse reizigers in quarantaine'

'Surinaamse reizigers in quarantaine'

29/12/2017 08:07 - Eliézer Pross

'Surinaamse reizigers in quarantaine'

 

PARAMARIBO - Surinamers die moeite hebben met extra controle bij het reizen, zullen misschien twee keer nadenken over een bezoek aan Zuid-Korea. Het Aziatische land heeft Suriname namelijk op een lijst staan van 59 landen geplaatst die “geplaagd worden door infectieziektes”. Bij aankomst in Zuid-Korea moeten reizigers er rekening mee houden dat ze afgezonderd kunnen worden.

Vanaf 1 januari 2018 zullen ze verplicht zijn om hun gezondheidstoestand te rapporteren aan de Koreaanse autoriteiten, alvorens toegelaten te worden tot het land. "Wie zich niet hieraan houdt, riskeert een boete van ongeveer tienduizend US dollar", liet het Koreaans Epidemiologisch Centrum (KCDC) aan plaatselijke media weten. De infectieziekten waar de Koreanen voor bang zijn, variëren volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken in de Koreaanse hoofdstad Seoul van cholera tot gele koorts en vogelgriep.

Het is niet duidelijk welke maatstaven of procedures worden toegepast door Zuid-Korea om te bepalen welke landen wel en niet thuis horen op de lijst. Deze week India en Syrië toegevoegd op de lijst en landen als de Dominicaanse Republiek en de Afrikaanse landen Malawi en Zambia afgevoerd. Ook buurlanden Guyana en Frans-Guyana komen voor op de lijst. Trinidad & Tobago en Haïti zijn de enige andere Caribische landen die eveneens op de lijst staan. "Elk land is vrij om eigen buitenlands beleid te bepalen en dit een keuze die zij maken", benadrukt minister Ferdinand Welzijn van Handel, Industrie en Toerisme in een reactie op de maatregel.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen