Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Vuurwerkafval moet direct weg

Vuurwerkafval moet direct weg

29/12/2017 10:05 - Cheflin Paulus

Vuurwerkafval in de binnenstad.

Vuurwerkafval in de binnenstad. Foto: dWT  

PARAMARIBO - De organisaties die de komende dagen vuurwerk afschieten, worden extra in de gaten gehouden. Het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie en de districtscommissariaten hebben afspraken gemaakt met de organisatoren dat ze hun rommel tijdig moeten opruimen, zegt de hoofdvoorlichter van het ministerie, Raoel Swedo.

Het gaat om jaarlijks terugkerende afspraken, maar sommige organisatoren en ondernemers blijken zich niet aan de regels te houden bij het (laten) afschieten van vuurwerk. Na 2 januari liggen nog hopen afval van vuurwerk op straat en in bermen. "Wij van het ministerie moeten nu onze infrastructuur beschermen", zegt Swedo.

Het vuurwerkafval zorgt volgens de woordvoerder bij regen voor verstopping in het afvoersysteem. "Wij moeten ervoor zorgen dat de mensen zich aan de regels houden. We willen geen puru bruku, weri bruku; alles moet ordelijk verlopen zodat wij na de feestdagen niet meer met vuil op straat zitten."

Ook petflessen en ander plastic afval worden achtergelaten door het feestende publiek. De districtscommissarissen zullen maatregelen treffen tegen organisatoren die zich niet aan de regels en afspraken houden, maar over de aard van deze sancties wil Swedo niet uitweiden. "Wij moeten als samenleving gaan inzien dat het onze infrastructuur is en dat wij samen hierop moeten letten."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina