Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘We gaan ervan uit dat burgers niet hardleers zijn’

‘We gaan ervan uit dat burgers niet hardleers zijn’

29/12/2017 07:07 - Aidy Pinas-Agodeba

‘We gaan ervan uit dat burgers niet hardleers zijn’

Foto: dWT  

PARAMARIBO - “We hopen in ieder geval dat het aantal vuurwerkslachtoffers dit jaar dat van vorig jaar niet overtreft. We gaan ervan uit dat de samenleving niet zo hardleers is”, stelt Ulrich Coats, woordvoerder van het Korps Brandweer Suriname. In 2016/2017 en het jaar ervoor waren er aan het einde van de vuurwerkperiode steeds 25 slachtoffers geregistreerd.

Er zijn drie vuurwerkslachtoffers geregistreerd op woensdag, de eerste dag waarop vuurwerk mocht worden afgeschoten. Het gaat om twee minderjarigen van respectievelijk vijf en tien jaar en een twintigjarige. Coats zegt tegen de krant dat de minderjarigen het vuurwerk niet zelf hebben afgestoken. "Ze zijn als omstander geraakt. Hier zie je dus weer het verantwoordelijkheidsaspect." Hij benadrukt dat ouders goed toezicht moeten houden wanneer kinderen vuurwerk afsteken, maar er ook op moeten letten dat zij ook zelf veilig bezig moeten zijn.

Statistieken wijzen uit dat de brandweer in 2017 tot en met november minder vaak hoefde uit te rukken dan in dezelfde periode vorig jaar. Brandweerlieden hebben vooral moeten optreden bij de bestrijding van bijenvolken en de verwijdering van reptielen, zoals slangen. Coats: "We moeten nagaan of het weer een rol heeft gespeeld. Bijen en reptielen gedijen het best als het droog is en 2017 was niet bepaald droog." Hij stelt dat er onderzoek zal plaatsvinden om het juiste antwoord hierop te vinden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina