Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Ashiana sluit jaar feestelijk af

Ashiana sluit jaar feestelijk af

30/12/2017 03:31 - Naomi Hoever

Enkele jubilarissen tijdens de jaarafsluitingsfeest van Huize Ashiana.

Enkele jubilarissen tijdens de jaarafsluitingsfeest van Huize Ashiana. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Terwijl het veel overheidsbedrijven dit jaar niet is gelukt om een oudejaarsfeestje te bouwen, vanwege de verslechterde economische situatie, is het Huize Ashiana dankzij sponsoring wel gelukt. Vrijdag heeft het bejaardentehuis het jaar feestelijk afgesloten.

Hoewel er van de gelegenheid gebruik is gemaakt jubilerende medewerkers ook te huldigen, was er geen geld om de gebruikelijke insignes aan te schaffen. Directeur Ose Jabini zegt dat het gebaar belangrijk is. "Laten wij de mensen toch in de bloemetjes zetten. De spelden krijgenze alsnog." Met de huldiging van dertig personen is de achterstand in gratificatie ingelopen. Het betreft tien personen van 2016, tien van 2017 en nog eens tien gepensioneerden. Maar ook de jubilarissen van 2015 beschikken niet over een speld.

Jabini noemt 2017 een dynamisch jaar, waarbij er grote successen zijn geboekt. Een hiervan is de reparatie van de keuken en de opstart van een succesvol tuinbouwproject. Het tehuis bespaart hiermee geld door deels zelfvoorzienend te zijn. Er wordt ook gewerkt aan kwaliteitsverbetering binnende diensten door processen te beschrijven. Dit is de eerste stap die het tehuis maakt om te komen tot certificering. "In 2018 willen wij één van de grootste bejaardentehuizen zijn met topkwaliteit zorg voor onze seniorenburgers.

De zorg moet verder geprofessionaliseerd worden", aldus Jabini. Bijscholing moet de kwaliteit van de zorg op peil brengen. Het verpleegkundig personeel en de ziekenverzorgenden zijn al bezig met bijscholing. Ook worden de protocollen en standaarden binnen de zorg geüpdatet om zodoende met de ontwikkeling mee te gaan. Ook wordt gewerkt aan de ontwikkeling van een opleidingsplandat geleidelijk zal worden uitgevoerd.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina