Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bromfietscertificaat in januari een feit

Bromfietscertificaat in januari een feit

30/12/2017 17:07 - Merredith Bruce

Enkele bromfietsers op de Calcuttastraat. Waarnemend korpschef Antonio Chin heeft vrijdag bij de jaarafsluiting van het KPS gesteld dat de invoering van bromfietscertificaten onderdeel is van maatregelen voor een veiliger verkeer.

Enkele bromfietsers op de Calcuttastraat. Waarnemend korpschef Antonio Chin heeft vrijdag bij de jaarafsluiting van het KPS gesteld dat de invoering van bromfietscertificaten onderdeel is van maatregelen voor een veiliger verkeer. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - In januari wordt het startsein gegeven voor de invoering van bromfietscertificaten. Dat heeft Antonio Chin, waarnemend korpschef, vrijdag bekendgemaakt bij de jaarafsluiting van het Korps Politie Suriname. Ferdinand Welzijn, waarnemend minister van Justitie en Politie, zei donderdag op vragen van de redactie dat het staatsbesluit voor deze maatregel in november is getekend.

Er zouden nog enkele financiële aspecten in orde gemaakt moeten worden om over te gaan tot de daadwerkelijke invoering. Chin zegt op nadere vragen van de redactie dat het het streven is om in januari daarmee te beginnen. De waarnemend korpschef zei in zijn toespraak dat de invoering van bromfietscertificaten onderdeel is van maatregelen voor veiliger verkeer. Elk jaar zijn veel bromfietsers betrokken bij aanrijdingen. 

De invoering van bromfietscertificaten is volgens Chin slechts één onderdeel van de maatregelen voor veiliger verkeer. Met de invoering van het bromfietscertificaat zullen alle bromfietsers verplicht een cursus moeten volgen waarbij hen verkeersregels zullen worden bijgebracht. Het certificaat zal dienen als een soort rijbewijs voor deze groep weggebruikers.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina