Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Egyptische politie doodt drie terroristen

Egyptische politie doodt drie terroristen na aanval op kerk

30/12/2017 18:47

Een jongen houdt het gele lint voor de kerk van Mar Mina in Caïro, waar verschillende mensen zijn gedood tijdens een vuurgevecht buiten de kerk.

Een jongen houdt het gele lint voor de kerk van Mar Mina in Caïro, waar verschillende mensen zijn gedood tijdens een vuurgevecht buiten de kerk. Foto: AP / Amr Nabil  

CAIRO - De Egyptische politie heeft zaterdag nabij de hoofdstad Caïro drie terroristen gedood bij een vuurgevecht, een dag nadat een schutter negen mensen doodde bij aanvallen op een koptische kerk en een winkel. De drie doden vielen bij een raid van de politie op een boerderij die gebruikt werd als schuilplaats voor terroristen.

De drie zouden banden hebben met Hasm, een groepering die volgens de Egyptische autoriteiten de gewapende vleugel is van de verboden Moslimbroederschap. In een stad ten noorden van Caïro en in de zuidelijke provincie Fayoum werden tien andere verdachten opgepakt. De groep had plannen om aanslagen te plegen op belangrijke instellingen en de veiligheidsdiensten. Vrijdag kwamen zes koptische christenen en een politieagent om bij de aanslag op de Mar Mina-kerk in Caïro.

Eerder op de dag had dezelfde verdachte het vuur geopend op een winkel die eigendom is van een koptische christen. In de winkel vielen nog eens twee doden. De vermoedelijke schutter raakte gewond en werd opgepakt. Volgens de politie was hij eerder betrokken bij andere dodelijke aanslagen. IS eiste de verantwoordelijkheid voor de aanslag op. HLN.be

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina