Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Geen geld om politierekruten te kleden

Geen geld om politierekruten te kleden

30/12/2017 05:17 - Naomi Hoever

De voorzitter van de Surinaamse Politie Bond Raoul Hellings en de woordvoerder, Revelino Eijk staan de pers te woord nadat ze vrijdag bevorderd zijn tot respectievelijk inspecteur 2e klasse en inspecteur 3e klasse

De voorzitter van de Surinaamse Politie Bond Raoul Hellings en de woordvoerder, Revelino Eijk staan de pers te woord nadat ze vrijdag bevorderd zijn tot respectievelijk inspecteur 2e klasse en inspecteur 3e klasse Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Anders dan gebruik is, waren de 82 rekruten van de politie die vrijdag bevorderd zijn tot aspirant-agent, niet in grijze outfit gestoken maar in donkerblauw. Door geldgebrek kon de juiste kleding niet worden aangeschaft. “Het grijs is nog niet toereikend”, zegt waarnemend korpschef Antonio Chin desgevraagd. Het komende jaar zullen de manschappen voorzien worden van de nodige kleding.

"Het hangt er van af hoe de financiën loskomen. Bij de overheid vraag je elk jaar een budget aan. Dus het komend jaar vragen we weer aan." Chin zegt dat het huiswerk om de rekruten te bevorderen goed gemaakt is en dat het korps door de bezuinigen de tent met kunst en vliegwerk draaiende heeft gehouden. In totaal zijn 382 personen bevorderd in een hogere rang. Opmerkelijk was dat noch de procureur-generaal (pg), noch de waarnemend minister van Justitie en Politie, noch de voorzitter van de Surinaamse Politiebond het woord hebben gevoerd. Volgens Chin was het programma 'te druk' om meer speeches te houden.

Deze beslissing is genomen na afstemming met de betreffende functionarissen. Op de vraag waarom voor de politiebond geen uitzondering is gemaakt zegt Chin: "In de reeks ga je niet een persoon aan het woord laten. Je doet het of je doet het niet. Of je laat iedereen praten. Het heeft niets met de bond te maken. De groep bevorderden was te groot."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina