Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Maatregelen tegen beplakkers wegmeubilair

Maatregelen tegen beplakkers wegmeubilair

30/12/2017 00:02 - Cheflin Paulus

De hoek Kernkampweg en Verlengde Gemenelandsweg is een toonbeeld van illegale wildreclames op stadsmeubilair. Een doorn in het oog van Openbare Werken.

De hoek Kernkampweg en Verlengde Gemenelandsweg is een toonbeeld van illegale wildreclames op stadsmeubilair. Een doorn in het oog van Openbare Werken. Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - Wie zich schuldig maakt aan het vernielen van wegmeubilair, mag vanaf 7 januari rekenen op sancties. Hoofdvoorlichter Raoel Swedo van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT en C), zegt dat er niet meer door de vingers zal worden gekeken als personen zich schuldig maken aan plaatsing van flyers en ander reclamemateriaal aan wegmeubilair zonder toestemming.

Minister Jerry Miranda van OWT en C wil af van de wilde promotie op wegmeubilair en begon al eerder met de ordening van de plaatsing van reclameborden. Swedo zegt dat het initiatief voor een strakker beleid is genomen in samenspraak met het ministerie van Justitie en Politie en de verschillende districtscommissariaten.

De districtscommissarissen (dc's) van de verschillende gebieden zullen toezicht houden op naleving van de regels. "Wij zijn bezig een paar zaken anders aan te pakken. Het mag gezien worden als een landelijke opschoning. Opschoning is niet alleen vuilophaal maar bij deze willen wij orde en netheid in het land."

"De mensen zullen in de gaten gehouden worden. De dc's zullen ze oproepen en daar zullen ze horen wat de sancties zijn als zij zich niet aan de regels houden." De voorlichter verwijst naar speciale palen die geplaatst zijn door het ministerie waarop posters geplakt kunnen worden. "Wij hebben dit eerder al gezegd, maar men wil zelf bepalen waar zij hun promotie doen en dat kan niet."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina