Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Uitbetaling kinderbijslag even on hold

Uitbetaling kinderbijslag even on hold

30/12/2017 08:28 - Gilliamo Orban

Uitbetaling kinderbijslag even on hold

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Personen die nog geen kinderbijslag over 2016 hebben ontvangen, kunnen blijven rekenen op de uitkering. De uitbetaling is aangehouden omdat medewerkers van de afdeling die hiermee belast zijn, met verlof zijn. “Ik verzeker dat het geld er is en we zullen 3 januari weer beginnen met de verdere uitbetaling”, zegt minister Cristien Polak van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) tegen de Ware Tijd.

Kerst is dit jaar ongelukkig uitgevallen en de mensen hebben een long weekend genomen", voegt ze eraan toe. De kerstdagen volgden dit jaar vlak na een weekend. Polak zegt dat Sozavo-medewerkers geen extra vrije dagen hebben gehad zoals dat het geval is bij sommige ministeries. De minister wijst erop dat de uitbetaling in Domburg al is afgerond en dat nu begonnen zal worden in Koewarasan. Daarna volgen de Leidingen en een deel van Welgelegen. Voor eind januari moet de uitbetaling over 2016 voltooid zijn.

Polak streeft ernaar met de uitbetaling van de kinderbijslag van 2017 in juni 2018 te beginnen. De bedoeling is dat het moet geschieden via de Moni Karta. Rechthebbenden in de vier gebieden werden gedupeerd omdat er door malversaties geen geld beschikbaar was voor de kinderbijslag. De uitbetaling werd daarom in oktober opgeschort. De bewindsvrouw had destijds verwacht die binnen twee weken te hervatten, maar dat bleek door comptabele voorschriften niet mogelijk.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina