Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Jaarwisseling ook smakelijk zonder vlees

Jaarwisseling ook smakelijk zonder vlees

31/12/2017 05:31 - Sharon Singh

Jaarwisseling ook smakelijk zonder vlees

Foto: Google Images  

PARAMARIBO - Op oudejaarsdag worden de boze geesten massaal verjaagd uit onze binnenstad. Deze gezelligheid van vuurwerk afschieten gaat gepaard met het drinken van alcohol. ’s Avonds eten we als uitgehongerde leeuwen. Pom, pastei, bruine bonen, moksi-aleisi en barbecue kip. Maar hoe houden vegetariërs en veganisten zich staande?

Lukt goed, laten twee van ze weten. Veganisten eten helemaal geen dierlijke producten. Dus geen vlees, vis, zuivel, eieren, honing, gelatine, of producten waar deze dierlijke producten in verwerkt zitten. Ze eten uitsluitend plantaardig. Vitamines en mineralen halen ze uit fruit, groenten en noten.

Giovanni Emanuels, veganist en eigenaar van Vegan Spark heeft zijn bedrijf gesloten, maar wordt nog elke dag gebeld. Hij stelt vast dat er behoefte is aan veganistisch tafelen. "Ik moet ze teleurstellen, want ik heb het nogal druk. Wanneer ik precies weer open ben? Ik heb nog geen beeld, want ik werk gelijk aan de opening van mijn restaurant."

Zelf wordt hij op oudejaarsdag altijd verwend. "Mijn oma en moeder maken altijd lekkers voor me. Soms is het masoesarijst met gerookte tahoe, vegan pom en pastei zonder ei." Als toetje lust hij buffalo wings. Maar dan van tempura bloemkool. "Ik heb totaal geen last van al die vleeseters. Ik ben trots op de keuze die ik tien jaar geleden heb gemaakt."

Vegetariër Lorraine Vreden kennen we van de vegetarische festivals. "Wij maken er ook een feest van, alleen gebeurt dat zonder vlees." Thuis is de festivaltrekker de enige die helemaal geen vlees eet. Op 31 december eten zij en haar huisgenoot meestal soep. Natuurlijk is er ruimte voor pom en pastei, zonder vlees, en salade.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina