Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Meesterviolist Herman Pontjopawiro is niet meer

Meesterviolist Herman Pontjopawiro is niet meer

31/12/2017 17:09

Meesterviolist Herman Pontjopawiro.

Meesterviolist Herman Pontjopawiro. Foto: Collectie Herman Pontjopawiro  

PARAMARIBO - De bescheiden meesterviolist Herman Pontjopawiro is niet meer. Hij overleed donderdag op 75-jarige leeftijd. Pontjo, zoals hij bekendstond, volgde in Indonesië zijn muziekopleiding aan de Music School of Indonesia.

Vanaf zijn terugkomst naar Suriname in 1973 gaf hij muzieklessen. Hij was een aantal jaren verbonden aan de Effendi Ketwaru Volksmuziekschool van het Cultureel Centrum Suriname (CCS). Verder had hij de leiding over het eerste Anklung Orkest van Suriname. Pontjopawiro is ook enige tijd verbonden geweest aan het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, afdeling Muziek. Pontjo is diverse malen jurylid geweest bij het componistenfestival Suripop en verschillende Pop Jawa-zangwedstrijden.

"Pontjo stond bekend om zijn onvermoeibare inzet voor zijn leerlingen en zijn onmisbare bijdrage als meesterviolist bij tal van concerten. De school, collega's, leerlingen en vooral mijn persoon, zullen hem ontzettend missen", meldt CCS-directeur Effendi Ketwaru Jr op zijn Facebookpagina over het verlies. Herman Pontjopawiro wordt op woensdag 3 januari begraven. Tijdens de uitvaartdienst zullen de strijkers van het Eddy Snijders Orkest hem de laatste eer bewijzen.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina