Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Opnieuw heftige demonstraties in Iran

Opnieuw heftige demonstraties in Iran

31/12/2017 03:28

Demonstranten protesteren zaterdag tijdens een bijeenkomst in Teheran, Iran. De demonstraties volgden op talrijke spontane protesten in het land vanwege prijsstijgingen en het buitenlandbeleid van president Hassan Rohan.

Demonstranten protesteren zaterdag tijdens een bijeenkomst in Teheran, Iran. De demonstraties volgden op talrijke spontane protesten in het land vanwege prijsstijgingen en het buitenlandbeleid van president Hassan Rohan. Foto: AP / Ebrahim Noroozi  

DORUD - In verschillende steden in Iran is zaterdag weer geprotesteerd tegen het regime. Ook waren er bijeenkomsten en betogingen om steun uit te drukken aan de regering en de geestelijk leider, de ayatollah Ali Khamenei.

In de stad Dorud in de westelijke provincie Lorestan zouden volgens onbevestigde berichten zeker twee demonstranten tegen het regime door de politie zijn gedood. Op video's op sociale media is te zien dat twee mannen roerloos op de grond liggen. De demonstraties voor het regime volgden op talrijke spontane protesten in het land vanwege prijsstijgingen en het buitenlandbeleid van president Hassan Rohan.

Al snel liepen deze protesten uit op demonstraties tegen het bewind. Donderdag en vrijdag was er in heel Iran een golf van protest, onder meer in steden als Kermanshah, Mashad en Qom. Ook zaterdag kregen deze demonstraties een vervolg in zeker negen steden en breidden ze zich uit naar de hoofdstad Teheran. NU.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen