Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Regen deert owruyari-viering niet

Regen deert owruyari-viering niet

31/12/2017 19:41 - Tascha Samuel

Regen deert Owru yari viering niet

Foto: Ben Ong  

PARAMARIBO - De regen kon de pret van de traditionele Owru Yari-prisiri volstrekt niet drukken. Muziek overal, swingende massa’s mensen die zich niets van het ‘slechte’ weer aantrokken. Waren de straten tegen 12 uur ’s middags nog redelijk ‘open’, tegen 14 uur stond er een flinke mensenmassa die deinend op de verschillende live-muziekpresentaties of DJ-muziek het nieuwe jaar tegemoet ging.

Sommigen  met paraplu maar velen ook zonder, genietend van de verkoelende regen. Tegen 14 uur waren er aardig wat owruyari-groepjes die al 'zeer diep' in de cups hadden gekeken, te oordelen aan hun glazige ogen, overdadig hysterisch gelach of wazig gestaar. Een dame werd onwel en werd achter de winkelzaak Galaxy gedragen door omstanders. Er waren steeds meer zwoel dansende en intens zoenende koppels te zien.

Opmerkelijk was ook het veel later afsteken van de pagara's, waarschijnlijk vanwege het weer. Opvallend was verder de zeer matige aanwezigheid van de politie. Er waren geen bikers te zien, zo hier en daar liep een enkele agent rond. Op sommige plekken stonden agenten van de motorbrigade. Zij waren tijdens eerdere owruyari-vieringen sterker vertegenwoordigd om de veiligheid te garanderen.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina