Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Tapu Yari Wasi voor frisse start nieuw jaar

Tapu Yari Wasi voor frisse start nieuw jaar

31/12/2017 13:17 - Amanda Palis

Tapu Yari Wasi voor frisse start nieuw jaar

Foto: Ben Ong  

PARAMARIBO - 'A kulturu musu tyari un go na hei' vertelt Rita Ravenberg-Scheek, die de jaarlijkse Tap Yari Wasi verzorgt op het Onafhankelijkheidsplein. De wasi is voor de 24ste keer georganiseerd; iedereen die dat wil, kan op 31 december een jaarafsluitingsbad nemen.

Ravenberg die het heeft overgenomen van iniatiefneemster Elly Purperhart noemt het overweldigend dat mensen van verschillende culturen en etniciteiten komen voor een wasi: "Het geeft aan dat we niet met afgodische zaken bezig zijn, maar met goede intenties mensen helpen om het nieuwe jaar rein in te gaan. "Elk jaar komen meer mensen langs om een wasi te halen, waaronder ook vakantiegangers. "Het ziet er uitnodigend uit om een swit' watra wasi te nemen. Ik doe mijn nieuwjaarsbad het liefst thuis, maar mijn dochter en schoonzoon willen het graag hier doen."

Het nieuwjaarsbad is bedoeld om zich van alle negativiteit te ontdoen, zodat men met een rein en schoon gemoed het nieuwe jaar in kan gaan. Ravenberg hoopt dat de toegenomen belangstelling erop duidt dat de mensen de wasi  niet langer als iets slechts beschouwen: "Un mus lespeki alá kulturu. Want we doen goed werk met een oprechte bedoeling. Onze cultuur wordt ook door andere etnische groepen gewaardeerd en dat doet goed."

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina