Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Tori Oso maakt belofte Kawina Festival waar

Tori Oso maakt belofte Kawina Festival waar

31/12/2017 14:44 - Donovan Mijnals

Zanger Steven ‘Stuf’ Redout van de populaire kasekoformatie Aptijt in interactie met het publiek.

Zanger Steven ‘Stuf’ Redout van de populaire kasekoformatie Aptijt in interactie met het publiek. Foto: Ben Ong  

PARAMARIBO - Om zes uur in de namiddag was het nog tamelijk rustig bij Tori Oso. De horecagelegenheid zou dit jaar het Tori Oso Kawina Festival weer in de Fred Derbystraat houden. Eerder op de dag had het geregend, en wellicht hielden mensen daar rekening mee. Toch begonnen langzaamaan mensen binnen te druppelen. En tegen negen uur moesten degenen die dat ambieerden zich echt een weg banen als ze dicht bij het podium post wilden vatten.

"No, mi no ben o lasi a disi yere", zegt een vrouw die naar de ingang loopt tegen een vriendin, die daarop het hoofd in de nek gooit en in de lach schiet. Het Kawina Festival dat vroeger een vaste attractie aan de Fred Derbystraat was aan het einde van het jaar, is enkele jaren op andere locaties gehouden. Tori Oso ging een samenwerking met Parbo Bier aan en op een bepaald moment verhuisde het evenement eerst naar het KKF-beursterrein en daarna naar het Flamboyant Park.

Eerder dit jaar maakten de bedrijven een einde aan de samenwerking, waarna het evenement terug ging naar zijn oude stekkie. Er werd over het algemeen uiterst positief gereageerd op de aankondiging en initiatiefnemer Osje Braumuller kreeg veel bemoedigende telefoontjes. Op 30 december was het eindelijk zover, compleet met een aantal bands. Het Tori Oso Kawina Festival is weer thuis!

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina