Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bouterse: verwachtingen nog niet waargemaakt

Bouterse: verwachtingen nog niet waargemaakt

01/01/2018 00:31 - Ivan Cairo

Bouterse: verwachtingen nog niet waargemaakt

President Desi Bouterse. Foto: NII  

PARAMARIBO - President Desi Bouterse heeft bij aanvang van het nieuwe jaar gezegd dat 2017 met gemengde gevoelens is beleefd, omdat "de nog niet verkregen opzienbare resultaten" uit gepleegde investeringen zijn uitgebleven. “Verwachtingen zijn nog niet onverdeeld waargemaakt voor ons allen. Sommigen kunnen leven met dat wat wij nu al hebben bereikt, anderen daarentegen zijn oprecht niet of niet helemaal tevreden over de bereikte resultaten”, stelde het staatshoofd in zijn nieuwjaarsrede maandagochtend op radio- en televisie.

Toch dienen de blikken volgens hem op de toekomst te worden gericht. Bouterse ziet voldoende zaken die als bouwstenen kunnen dienen en die de samenleving moeten aansporen om "steeds meer en beter te realiseren". Ondanks de precaire financiële situatie van de overheid is zij aldus het staatshoofd in staat geweest lonen, salarissen en uitkeringen "normaal" uit te betalen. Hij betreurt evenwel dat sommige betalingen later plaats hebben gevonden.

Bouterse: "Wij zullen deze lastige situaties in 2018 met nog meer beleidsinspanningen aanpakken". Hij prees ook het initiatief van ondernemers en bankiers om islamitisch bankieren in Suriname te introduceren. Deze vorm van financiering zal, aldus de regeringsleider, in 2018 veel meer deuren voor burgers en ondernemers openen waardoor zij met minder zorgen en risico's aan hun toekomst kunnen bouwen. Deze vorm van bankieren wordt verwelkomd als een belangrijke aanvulling op de vele bancaire mogelijkheden die het land al heeft.

President Bouterse sprak ook vol lof over de veerkracht van het Surinaamse bankwezen. "Ik kan niet nalaten hier melding te maken van de veerkracht van ons bankwezen. Onze financiële potenties moet u bovenal plaatsen tegen de achtergrond van het steeds gedemonstreerde en geopenbaarde vertrouwen vanuit de spaarders en beleggers. Dit gedemonstreerde en geopenbaarde vertrouwen ligt aan de basis van de weerstand en de stabiliteit die ons bancaire systeem stevig 'in het zadel houdt'".

Volgens hem voldoende redenen om "optimisme te voeden en om met vertrouwen te blikken naar de toekomst". Hij voegde eraan toe dat het geen eenvoudige opgave is om over de tijdelijke groeistuipen van de economie heen te komen. Samen, met de regering voorop is de bevolking in staat om "het betere te kunnen bereiken", zei president Bouterse.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina