Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Nieuwsjaarduik en ijsdip voor het goede doel

'Het is stukken warmer dan in Nederland'

01/01/2018 17:56 - Amanda Palis

Nieuwsjaarduik en ijsdip voor het goede doel

Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - “Met een duik in de Surinamerivier ga je het nieuwe jaar fris tegemoet,” zegt een enthousiaste Noel Pauw, directeur van Waterland Marina Resort, te district Para. Ongeveer 150 mensen, onder wie opmerkelijk veel toeristen, hebben hun nieuwjaarsduik genomen - onder muzikale begeleiding van een brassband.

"Het duiken in een rivier op de eerste dag van het jaar is een vrij Europees concept, maar je merkt dat de lokale bevolking er wel warm voor wordt", weet Pauw. Het is de derde nieuwjaarsduik die het resort organiseert. "Het is stukken warmer dan in Nederland", vertelt Anne. Zij is op vakantie en heeft het ooit eerder meegemaakt in Nederland waar het nu winter is.

Naast het duiken, mochten de aanwezigen ook meedoen aan een ijsdip-challenge. Zij moesten vijftien seconden lang in een box met ijs kunnen uit zitten. Broer Mathijs en zus Marieke, die deze uitdaging zijn aangegaan, vertellen al bibberende hun ervaring: "Het is hartstikke koud maar we doen het voor een goed doel. Dat maakt het nog een mooiere uitdaging."

Iedereen die aan de challenge meedeed betaalde hiervoor twintig SRD. Als iemand het ten minste vijftien seconden uithield, werd het bedrag verdubbeld door het ressort. "Het geld dat wij hiermee ophalen doneren we aan kindertehuis Johanna te Para. We zijn dus niet alleen gezellig bezig, maar doen ook aan een goed doel", aldus Pauw.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina