Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Surifesta Owruyari Countdown wederom geslaagd

Surifesta Owruyari Countdown wederom geslaagd

01/01/2018 10:05 - Audry Wajwakana

Surifesta Owruyari Countdown wederom geslaagd

Gezellig afsluiten ondanks de regen. Foto: Ben Ong  

PARAMARIBO - “3 2 1 … Happy New Year, Suriname!” galmt de stem van mc Eric Schröder via de enorme speakerboxen op het oude vlaggenplein. Terwijl de regen met bakken neervalt, springt het publiek van blijdschap in de lucht. Met Alberto Gemerts ‘Wan bun nyun yari’ als achtergrondmuziek worden over en weer brasas en kusjes gedeeld.

Een fles champagne en glazen worden bij een iets oudere groep dames uit een tas tevoorschijn gehaald en er wordt getoost. Ongeveer tweehonderd mensen hebben de regen getrotseerd om de Owruyari Countdown op het plein te doen.

Voor de derde keer heeft Surifesta het aftellen op het plein georganiseerd. De eerste keer in 2015 werd op het Onafhankelijkheidsplein gehouden. Vanaf zeven uur 's avonds kon het publiek genieten van diverse live muziekbands. Naarmate het uur naar het aftellen naderde en de eerste regendruppels zich aandienden werd het pleintje minder druk.

"Dit is onze eerste keer en veel leuker dan thuis met zoveel knallende bombels", zegt een mevrouw die samen met anderen in gemakkelijke stoelen aan de rand van het Onafhankelijkheidsplein onder paraplu's hebben postgevat. Een paar minuten voor de aftelling ging dominee Ray Wimpel met het publiek in gebed. Aan de Almachtige werd de zegen voor een gezond 2018 afgesmeekt. Niet alleen voor Suriname, maar ook voor de rest van de wereld.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina