Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Tienduizenden Fransen zonder stroom door storm

Tienduizenden Fransen zonder stroom door storm

01/01/2018 19:29

Tienduizenden Fransen zonder stroom door storm

Hevige regenval in Frankrijk. Foto: AFP  

BRETAGNE - Hevige regens hebben in delen van Frankrijk tot overstromingen en veel schade geleid. Franse media melden vandaag dat er in Parijs sinds 1880 niet zo veel regen in zo'n korte tijd is gevallen. Circa 50 millimeter stortte gisteravond in de stad in een uur tijd naar beneden.

Circa 65.000 huishoudens in de Franse regio Bretagne zitten door de storm Carmen zonder stroom. Tal van parkeergarages, kelders en metrostations liepen onder water. Het verkeer in de ondergrondse is vanmorgen weer op gang gekomen, maar drie metrostations zijn wegens de wateroverlast nog steeds gesloten. Ook het westen van Frankrijk, vooral Nantes, leed onder de 'zondvloed'. AD.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina