Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Zorgwet gaat op de schop

Zorgwet gaat op de schop

01/01/2018 13:55 - Ivan Cairo

Zorgwet gaat op de schop

 

PARAMARIBO - President Desi Bouterse heeft ingrijpende maatregelen aangekondigd wat betreft financiering van medische zorg door de overheid. Dit jaar zullen dringend saneringsmaatregelen worden doorgevoerd, opdat deze zorg -zowel de preventieve als de curatieve-, beheersbaar en duurzaam word gemaakt, “met blijvende garantie hiervan voor elke burger”, zei hij maandagochtend in zijn nieuwjaarsrede.

De wet Nationale Basiszorgverzekering zal worden aangepast. Bij de wijziging zullen, aldus Bouterse, bepaalde verrichtingen uit het aangeboden pakket van Basiszorg worden geschrapt. Het betreft hier de heel dure medische ingrepen en de langdurige behandelingen, die alle op een andere wijze gefinancierd zullen worden.

Dit betekent dat elke burger verzekerd zal blijven van volledige dekking van medische zorg: géén mens in nood. Er zal een Sociaal-Medisch Fonds worden opgezet, zegt het staatshoofd, dat belast wordt met uitkering van de kosten aan burgers die deze dure en langdurige medische ingrepen en behandelingen ondergaan.

Dit Fonds zal financieel onder meer gevoed worden uit extra heffingen op genotsmiddelen zoals alcohol en sigaretten en consumptie-producten, die een negatieve invloed hebben op de gezondheid van de mens. Mede uit dit Fonds zullen ook dienstverleners in de medische zorg beter en op tijd vergoed kunnen worden en zal ook de continuïteit van deze zorg gegarandeerd zijn, stelde de regeringsleider.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina