Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Doden bij uitbraak Braziliaanse gevangenis

Doden bij gevangenisuitbraak Brazilië

02/01/2018 02:58

Doden bij gevangenisuitbraak in Brazilië

Foto: Twitter.com  

SAO PAULO - Bij een gevangenisuitbraak in de buurt van de Braziliaanse hoofdstad Brasilia zijn negen gevangenen om het leven gekomen en veertien gewond geraakt. Volgens het dagblad O Estado de São Paulo ontsnapte maandag 106 gedetineerden uit de gevangenis van het stadje Goiânia. De politie kon slechts 27 vluchters weer gevangen nemen.

Eén van de negen doden zou tijdens de oproer zijn onthoofd. In een grote gevangenisopstand in het noordoosten van Brazilië een jaar geleden, vielen 56 doden waarvan velen werden onthoofd. In het begin van 2017 vielen in totaal meer dan 130 doden door gevangenisgeweld veelal veroorzaakt door rivaliteit tussen bendes. Het  land kampt met grote geweldsproblemen in gevangenissen die overvol zijn.

In O Estado de São Paulo bekritiseerde het hoofd van de Braziliaanse vakbond voor gevangenisbewaarders het overheidsbeleid voor de gevangenis in Goiânia. Zo stelde hij dat slechts vijf bewakers in de nacht worden ingezet om toezicht te houden op meer dan negenhonderd gevangenen. Telegraaf.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina