Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Elf nieuwjaarsbaby’s in drie ziekenhuizen

Elf nieuwjaarsbaby’s in drie ziekenhuizen

02/01/2018 07:04 - Cheflin Paulus

Verloskundigen aan het werk.

Verloskundigen aan het werk. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Terwijl duizenden op nieuwjaarsdag aan het feesten waren, stond het personeel in de verloskamers van de ziekenhuizen klaar om nieuwjaarsbaby’s te verwelkomen. In drie ziekenhuizen in Paramaribo zijn elf kinderen geboren op de eerste dag van het jaar: acht jongens en drie meisjes.

In 's Lands Hospitaal zijn maandag vier gezonde baby's geboren. Volgens communicatiemedewerker Lorenzo Irion maken alle vier kindjes het heel goed. Het eerste kind, een jongetje zag het levenslicht om drie minuten over vijf in de ochtend op de verlosafdeling. Zijn ouders gaven hem de naam Ipiël Pomba. In totaal zijn er drie jongens en een meisje geboren.

In het St. Vincensius Ziekenhuis zagen drie baby's het levenslicht, wie twee jongens en een meisje. Ook zij zijn kerngezond. Het Diakonessenhuis heeft vier geboortes geregistreerd op nieuwjaarsdag, namelijk drie jongens en een meisje. "Zij maken het allemaal goed en zijn gezond", vertelde een vroedvrouw op de afdeling.

Het Streekziekenhuis Nickerie heeft geen nieuwjaarsgeboorte geregistreerd. Het is nog niet bekend hoeveel pasgeborenen het Academisch Ziekenhuis Paramaribo heeft geregistreerd.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina