Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Films van Pim de la Parra in VS uitgebracht

Films van Pim de la Parra in VS uitgebracht

02/01/2018 21:01

Films van Pim de la Parra in VS uitgebracht

Foto: dWT Archief  

AMSTERDAM - Distributeur Cultepics gaat drie bekende films van regisseur Pim de la Parra in de VS op dvd en blu-ray uitbrengen. Het gaat om zijn beroemdste film Blue Movie (1971), de thriller Obsessions (1969) die De la Parra samen met Martin Scorsese schreef, en Frank & Eva (1973), het filmdebuut van actrice Sylvia Kristel.

Cultepics is het label van de Nederlandse filmmaker Nico Bruinsma, de oprichter van de wereldberoemde Cultvideotheek in Amsterdam. Het nieuws komt nog geen week nadat De la Parra bekendmaakte dat hij gaat stoppen met filmen. In een column in de Surinaamse krant de Ware Tijd maakte de 77-jarige filmer bekend zijn droom om nog één drama te maken op te geven omdat hij de financiering niet rondkrijgt.

De la Parra was sinds 1964 betrokken bij zo'n veertig lange en korte films, waaronder klassieker Wan Pipel uit 1976, met in de hoofdrollen Willeke van Ammelrooy, Borger Breeveld en Diana Gangaram-Panday.

De 77-jarige regisseur brak, na zijn opleiding aan de Filmacademie te hebben afgerond, in de jaren zestig en zeventig door met de dertien lange films die hij maakte samen met Wim Verstappen. Het tweetal schudde de vaderlandse cinema wakker in 1971 met de softpornohit Blue Movie, over een ex-gedetineerde (Hugo Metsers) die in zijn flat in de Bijlmer wordt geconfronteerd met de luidruchtige seksuele activiteiten van zijn buurvrouw. Daarnaast stonden de twee compagnons samen aan de wieg van het filmblad Skoop. ANP

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina