Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Dit jaar minder gewonden door vuurwerk

Minder vuurwerkslachtoffers dan vorige jaren

02/01/2018 09:04 - Aidy Pinas

Minder vuurwerkslachtoffers dan vorige jaren

Foto: Ben Ong  

PARAMARIBO - Dit jaar zijn er tot nu toe minder vuurwerkslachoffers geregistreerd in vergelijking met de voorbije twee jaren toen het er 25 per jaar waren. Volgens het Korps Brandweer Suriname zijn negen personen gewond geraakt door vuurwerk. Dinsdag is de laatste dag waarop vuurwerk verkocht en afgeschoten mag worden.

De brandweer meldt dat het negende slachtoffer een meisje van zes jaar is dat op oudejaarsdag ernstig verwond is aan haar hand door vuurwerk van het type 'Big Boss', een soort knalvuurwerk. Het ontplofte in haar hand. Het zesjarige slachtoffer is in het ziekenhuis opgenomen en ze moet vingers missen. Verder zijn op de laatste dag van het jaar drie personen behandeld door de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Op 27 december, de eerste dag waarop vuurwerk verkocht en afgeschoten mocht worden waren er reeds drie gevallen geregistreerd, namelijk twee kinderen van vijf en tien jaar en een twintigjarige. De Brandweer verwacht dat door de gevoerde campagne zo min mogelijk mensen door vuurwerk worden verwond.

De bewustwording bij de samenleving is belangrijk. Ondanks dat er gewaarschuwd wordt om geen gevaarlijke vuurwerksoorten te verkopen blijkt dat ze elk jaar toch in omloop worden gebracht. Thunder King, Colour Flower , Crazy Robot en Bin Laden zijn er enkele van.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina