Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Politiebond begint jaar met positief saldo

Politiebond begint jaar met positief saldo

02/01/2018 10:08 - Naomi Hoever

Het bestuur van de Surinaamse Politiebond.

Het bestuur van de Surinaamse Politiebond. Foto: FB / Politiebond  

PARAMARIBO - De Surinaamse Politiebond (SPSB) verwijt, zestien maanden na zijn aantreden, het bestuur onder leiding van Robby Ramjiawan dat het niet verantwoord is omgegaan met geld van de vakbond. Was de financiële situatie niet rooskleurig, het bestuur onder leiding van Raoul Hellings heeft het roer omgegooid en nu staat de bond er veel beter voor, blijkt uit mededelingen van penningmeester Sergio Gentle.

Hij zegt dat de gemeenschap zich moet afvragen wat met het contributiegeld is gebeurd toen Ramjiawan voorzitter was. Op het moment van de overdracht zou er in het Overlijdensfonds van de bond SRD 7 miljoen moeten zijn. We hebben een leeg fonds aangetroffen."

De bond reageert op de uiteenzetting die Ramjiawan in de media heeft gegeven over geld waarover dit bestuur zou moeten beschikken om toch een kerstpresentje aan de leden te geven. Ramjiawan zegt dat het hem wel zeven jaar is gelukt om jaarlijks een cadeau met een waarde van SRD 150 aan elk van de 2.700 leden te geven.

"Wij hebben bezuinigd en wij hebben gespaard. We hebben dertigduizend US dollar aan spaargeld", zegt voorzitter Hellings. De bond heeft SRD 850.000 aan niet direct opeisbare vorderingen in de vorm van leningen. Ook is er nog het Overlijdensfonds met twintigduizend US dollar en het Noodfonds waarin dertigduizend US dollar zit.

"Dit bestuur zit zestien maanden aan en we kunnen op onze borst slaan dat elke schuld die wij hebben gemaakt is betaald. Dat niet alleen, ook de schulden van Ramjiawan", zegt Hellings. Hij stelt dat het vorige bestuur nooit een financieel verslag heeft overhandigd.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina