Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Tientallen doden door busongeval Peru

Tientallen doden door busongeval Peru

02/01/2018 18:43

Tientallen doden door busongeval Peru

Ambulance voor het vervoeren van de gewonden. Foto: AFP  

PASAMAYO - Zeker 25 mensen zijn omgekomen door een verkeersongeval in Peru, aldus lokale autoriteiten. Een bus met ongeveer vijftig passagiers raakte van een weg langs een rots en kwam honderd meter lager ondersteboven op een strand terecht bij de plaats Pasamayo, ten noorden van de hoofdstad Lima.

Volgens hulpverleners hebben vijf mensen het ongeval overleefd, meldde de BBC. De weg langs de rots heet in de volksmond ''duivelsbocht''. De kustweg staat bekend als zeer gevaarlijk. Er was officieel nog geen oorzaak vastgesteld, maar getuigen verklaarden dat de bus van achteren werd aangereden waardoor de chauffeur de macht over het stuur verloor. NOS.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina