Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Geen ernstige ongevallen bij pagara-estafette

Vier gevallen van alcoholvergiftiging bij pagara-estafette

02/01/2018 00:04 - Cheflin Paulus

Vier gevallen van alcoholvergiftiging bij pagara-estafette

Foto: Ben Ong  

PARAMARIBO - Tijdens de traditionele pagara-estafette op oudejaarsdag in de binnenstad van Paramaribo zijn er geen ernstige ongevallen geregistreerd. Er waren vier gevallen van jongeren tussen vijftien en negentien jaar met een alcoholvergiftiging, zegt directeur Roël Brug van de Suriname Centrale Ambulance Dienst (Sur-Cad). Een van hen moest, mede om andere complicaties, worden overgebracht naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

De organisatie heeft geen enkel vuurwerkongeval geregistreerd tijdens de pagara-estafette . "We hebben de menigte op een veilige afstand van het vuurwerk gehouden zodat wij goed overzicht op alles hadden. Zo help je mee aan een ordelijk verloop." Het team van de ambulancedienst heeft met de brandweer en politie samengewerkt om het publiek strak in de gaten te houden. Voorgaande jaren is gebleken dat het publiek te dichtbij kwam bij het afschieten van het vuurwerk tijdens de estafette.

De Sur-Cad-ambulancedienst was met vijftien man en vijf ambulances op verschillende strategische plekken in de binnenstad. Ook waren er medische units met vijf bedden op een terrein aan de Jodenbreestraat om mensen te behandelen. De organisatie verleende deze medische diensten voor de eerste keer in opdracht van de Parbo Brouwerij en Surifesta.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina