Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Wij gaan op dezelfde voet door'

'Wij gaan op dezelfde voet door'

03/01/2018 18:57 - Marciano Millerson

“Wij gaan op dezelfde voet door”

Worstelaars in actie. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - De Surinaamse Worstel Federatie (SWF) wil het succes van 2017 vergroten. Groei van het aantal actieve worstelaars en goede resultaten tijdens deelname aan internationale toernooien dienen als motivatie voor de organisatie om op dezelfde voet door te gaan. Het uitblijven van financiële steun vanuit het ministerie van Sport en Jeugdzaken is nog altijd een heet hangijzer, maar voorzitter Ravin Changoer hoopt met ondersteuning van trouwe sponsoren de plannen alsnog te kunnen realiseren.

Changoer kijkt met een gerust gevoel terug op 2017. "We hebben alles wat wij gepland hadden gerealiseerd en gaan in 2018 op dezelfde voet verder", zegt hij enthousiast. Naar zeggen van de voorman heeft de SWF zelfs meer gedaan dan wat er gepland was. "Wij zijn daarom dik tevreden." De belangrijkste doelstellingen waren onder andere het regelmatig afwerken van wedstrijden en uitbreiding van het aantal actieve worstelaars.

"Die doelen hebben wij gehaald met als hoogtepunt de nationale kampioenschappen met maar liefst vijftig vechters. Dat was een unicum." De federatie wil dit jaar deelnemen aan minimaal vijf internationale toernooien. Het is voor de organisatie verder van belang dat de scholen worden gestabiliseerd, waarbij renovatie van hun trainingscentra ook aan de orde zal komen.

Het bestuur kijkt verder uit naar sponsoren. Naar verluidt zijn er initiatieven van enkele sportliefhebbers die hun steun hebben toegezegd. Changoer legt uit dat zijn organisatie aangewezen is op donoren en sponsoren. "Met kunst en vliegwerk wordt de organisatie ondanks de huidige financieel economische situatie in het land draaiende gehouden."

Tot heden heeft de SWF het met sponsoren kunnen bolwerken. Er kan echter niet altijd op hen worden gerekend. "Wij merken dat wij geen aandacht vanuit het ministerie krijgen. Ze zijn vaker uitgenodigd, maar zonder enige reactie." De SWF-topman vindt dat erg, aangezien de vechters internationale successen boeken en Suriname zo positief op de kaart zetten. "Ik hoop dat er dit jaar wel een verandering komt."

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina