Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Enerverend en uitdagend jaar achter de rug’

‘Enerverend en uitdagend jaar achter de rug’

03/01/2018 07:06 - Aidy Pinas

Imro Edam (m), voorzitter van de Bond Personeel 's Lands Hospitaal, is optimistisch maar zal zijn stem laten horen indien nodig.

Imro Edam (m), voorzitter van de Bond Personeel 's Lands Hospitaal, is optimistisch maar zal zijn stem laten horen indien nodig. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - “Vooral voor de werkende klasse was het continu een uitdaging, in het bijzonder voor personeel in de gezondheidssector. We moesten steeds vechten voor financiële zaken zoals salarissen en emolumenten die medewerkers moesten krijgen”, vertelt vakbondsman Imro Edam. Hij noemt 2017 “zeer enerverend en uitdagend” en verwacht dat de werkers dit jaar de vruchten zullen plukken van de strijd die toen gevoerd is.

De vakbondsleider benadrukt dat ziekenhuispersoneel niet gedemotiveerd mag raken, omdat dit in het nadeel van de bevolking kan werken. De medewerkers vormen met hun bijdrage een belangrijke schakel in de gemeenschap. "Ik ben optimistisch, omdat ik weet dat er slechte tijden zijn, maar ik geloof ook in goede tijden. Ook de slechte tijden hebben een einde. Dat neemt niet weg dat we kritisch zullen blijven en onze stem zullen laten horen als dat nodig is."

Hoe de situatie in het land zich zal ontwikkelen hangt volgens hem deels af van de regering, maar de bevolking is medeverantwoordelijk voor haar eigen welzijn en welvaart, zegt Edam. Hij concludeert dat er vorig jaar meer strijd geleverd is dan in 2016 en hoopt dat beleidsmakers lering hebben getrokken uit ontwikkelingen van het afgelopen jaar, zodat onnodige onrust en werkneerlegging voorkomen kunnen worden.

Collega-vakbondsleider Roy Haverkamp vindt in tegenstelling tot Edam dat er in 2016 meer strijd is geleverd dan vorig jaar. De regering is in 2016 niet serieus omgegaan met afspraken en daarom heeft de vakbeweging een stap teruggedaan in het afgelopen jaar. "We hebben wel geparticipeerd aan onder andere seminars, maar op regeringsniveau was dat minder, omdat men niet serieus omgaat met afspraken."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen