Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Kapitein Jagendorst gooit handdoek in de ring

Kapitein Jagendorst van Bigi Poika gooit handdoek in de ring

03/01/2018 08:02 - Gilliamo Orban

Kapitein Jagendorst gooit handdoek in de ring

 

PARAMARIBO - Anesta Jagendorst houdt het na vijfenhalf jaar voor gezien als kapitein van Bigi Poika. Ze zal vrijdag in een algemene dorpsvergadering haar functie neerleggen. “Ik ben diep teleurgesteld. Ik word tegengewerkt en krijg geen ondersteuning van sommige mensen”, zegt ze tegen de Ware Tijd. Er is een actiegroep in het dorp die haar liever ziet gaan dan komen.

Het dorpshoofd wordt ervan beschuldigd dat ze geld dat Bigi Poika verdient uit houtkap en huurgeld dat Telesur betaalt voor de plek waar de telecom-mast in het dorp staat niet kan verantwoorden. "Ik kan elk bedrag verantwoorden, want dat heb ik ook gedaan toen instanties zoals Telesur mij de klachten van de mensen hadden voorgehouden."

Met twee recente gevallen is de maat vol voor het dorpshoofd. Op tweede kerstdag was er een delegatie van de rk-kerk in het dorp. Jagendorst had graag dat de dorpelingen zich na de eredienst informeel met de gasten zouden bezighouden, maar bijna iedereen is direct naar huis gegaan. "Ook had ik maandag een opo yari-feest. Er waren veel kinderen, maar weinig volwassenen, terwijl ik publiekelijk had gezegd dat ik wat zou organiseren."

Volgens kapitein Jagendorst wordt het haar niet in dank afgenomen dat zij niet naar de pijpen van de actiegroep danst. "Ik maak plaats voor deze mensen, omdat ik geen belemmering wil zijn voor de verdere ontwikkeling van het dorp." De actiegroep wil vooralsnog niet reageren op de mededelingen van Jagendorst.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen