Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Sonny Hasnoe overleden

Sonny Hasnoe overleden

03/01/2018 11:25 - Marinio Balsemhof

Sonny Hasnoe overleden

Foto: dWT  

PARAMARIBO - Voetbal-icoon Mohamed Rafiek ‘Sonny’ Hasnoe is niet meer. De vice-voorzitter van de Stichting Kleurrijk Voetbal blies dinsdag in Nederland zijn laatste adem uit. De oprichter van de Stichting Kleurrijk Voetbal en de Suriprofs is 69 jaar oud geworden.

Hasnoe werd het vorig jaar door president Desi Bouterse onderscheiden tot Commandeur in de Ere Orde van de Gele Ster. Die huldiging vond plaats tijdens de herdenking van de vliegramp van 7 juni 1989 waarbij 15 spelers van het Kleurrijk Elftal om het leven zijn gekomen. Hasnoe was vanwege ziekte niet aanwezig, waardoor de eremedaille in ontvangst werd genomen door Roy de Miranda, voorzitter van de stichting Mondiaal Kleurrijk Voetbal.

Hasnoe heeft zich jarenlang ingezet voor de ontwikkeling van het Surinaams voetbal en was in de jaren '90 enige tijd ook lid van het SVB-bestuur en teammanager van de nationale selectie. In Nederland heeft hij zich onder andere ingezet opdat kleurlingen meer waardering kregen in het betaald voetbal.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina