Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Trump dreigt geldkraan naar Palestijnen dicht te draaien

Trump dreigt geldkraan naar Palestijnen dicht te draaien

03/01/2018 13:21

Trump dreigt geldkraan naar Palestijnen dicht te draaien

De Amerikaanse president Donald Trump. Foto: Reuters  

WASHINGTON - President Trump heeft per tweet gedreigd om de Amerikaanse financiële steun aan de Palestijnen stop te zetten. Zolang ze niet willen meewerken aan het bereiken van vrede met Israël, wil Trump geen 'honderden miljoenen' belastinggeld geven aan onder andere het Palestijnse bestuur.

Het is de tweede keer in korte tijd tijd dat Trump via Twitter dreigt om de Amerikaanse hulp aan een buitenlandse partner stop te zetten. Op dinsdag bevestigden de VS dat zo'n 211 miljoen euro militaire hulp aan Pakistan wordt ingetrokken omdat het land volgens Washington niet meewerkt aan de strijd tegen terrorisme.

'We zijn zo gek geweest om 33 miljard dollar te geven in de laatste vijftien jaar, terwijl ze ons er leugens voor teruggeven, en terroristen een veilig onderkomen bieden', aldus Trump. 'Maar Pakistan is niet het enige land waar we miljarden dollars aan spenderen en niets voor terug krijgen. We geven jaarlijks honderden miljoenen aan de Palestijnen maar krijgen daar geen enkele waardering of respect voor terug.

De Israëlische regering reageerde verheugd op het dreigement om de Palestijnen te straffen. 'Ik ben erg tevreden', aldus minister van Cultuur Regev, een lid van premier Netanyahu's Likud-partij. 'Hij zegt nu dat de tijd is aangebroken om te stoppen met het overladen van de Palestijnen met flatteuze opmerkingen.' VK.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina