Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Chinezen financieren en bouwen aankomsthal

Chinezen financieren en bouwen nieuwe aankomsthal

04/01/2018 21:02 - Van onze redactie

Chinezen financieren en bouwen nieuwe aankomsthal

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - De Johan Adolf Pengel-luchthaven krijgt dit jaar een moderne aankomsthal. Daartoe zal de regering binnenkort geld lenen bij de Export-Import Bank of China. Dit zegt Vijay Chotkan, directeur van de NV Luchthavenbeheer, aan de Ware Tijd. Het precieze bedrag wil hij niet noemen. De laatste documenten voor het project worden samen met de bank in orde gemaakt.

Met de Chinese China Harbour Engineering Company die de hal zal bouwen, is er vergevorderd overleg. Chotkan zegt dat de nieuwe aankomsthal onderdeel is van het uitbreidingsplan van de luchthaven. "We merken dat een aantal luchtvaartmaatschappijen met ons wil samenwerken, dus we willen veel meer uit onze business halen. Wij willen ook op het gebied van toerisme een grotere bijdrage leveren. Wij moeten ervoor zorgen dat de mensen die naar ons land komen op een nette, veilige en klantvriendelijke manier worden ontvangen." 

Luchthavenbeheer is ook bezig veranderingen aan te brengen aan de vertrekhal. Volgens Chotkan is dit noodzakelijk omdat Luchthavenbeheer een grotere rol wil spelen in de regio. "Wij willen een regionale verbindings-airport worden, voor de rest van de omliggende landen." Waar nodig wordt het machinepark vervangen. Chotkan zegt verder dat ook veel wordt geïnvesteerd in de medewerkers.

Hoewel de economische situatie van het land "een beetje tegenvalt", vindt hij dat sommige investeringen niet uitgesloten kunnen worden. "We moeten de crisis anders benaderen en meer zien als een uitdaging die we hebben als bedrijf. We moeten de risico's aanvaarden en de juiste besluiten nemen." De directeur verzekert dat er bij Luchthavenbeheer al lang geen overbodige uitgaven meer worden gedaan.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina