Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Kapitein Jagendorst geeft groen licht voor verkiezing

Kapitein Jagendorst geeft groen licht voor verkiezing dorpshoofd Bigi Poika

06/01/2018 07:08 - Gilliamo Orban

Kapitein Jagendorst geeft groen licht voor verkiezing

 

PARAMARIBO - Dorpshoofd Anesta Jagendorst van Bigi Poika is teruggekomen op haar aankondiging eerder deze week dat ze vrijdag zou aftreden. “Dit heb ik gedaan, nadat het merendeel van de mensen heeft aangegeven dat ik moet aanblijven”, zegt ze.

De kapitein heeft op verzoek van aanwezigen op een dorpsvergadering vrijdag toestemming gegeven voor verkiezing van een nieuw dorpshoofd. Of ze zich opnieuw kandidaat zal stellen weet ze nog niet. "Het was een rumoerige vergadering, maar ik heb me rustig gehouden, omdat ik niet wilde dat de vergadering uit de hand zou lopen."

"Ik ben diep teleurgesteld. Ik word tegengewerkt en krijg geen ondersteuning van sommige mensen", zei Jagendorst dinsdag tegen de Ware Tijd. Er is een actiegroep in het dorp die niet met haar door één deur kan.

Het dorpshoofd wordt ervan beschuldigd dat ze geld niet kan verantwoorden dat Bigi Poika verdient uit houtkap. Ook zou niet duidelijk zijn waar het huurgeld is gebleven dat Telesur betaalt voor de plek waar de telecom-mast in het dorp staat. Maar Jagendorst weerspreekt de beschuldigingen; naar haar zeggen kan ze aantonen waaraan het geld is besteed.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina