Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Ziekenhuispersoneel krijgt koopkrachtversterking

Ziekenhuispersoneel krijgt uitgestelde koopkrachtversterking

09/01/2018 10:08 - Gilliamo Orban

Imro Edam, de bondsvoorzitter van ’s Lands Hospitaal.

Imro Edam, de bondsvoorzitter van ’s Lands Hospitaal. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Het personeel van de ziekenhuizen kan dinsdag de koopkrachtversterking van SRD 500 krijgen die het in december had moeten ontvangen. Het geld is maandag gestort op de rekening van de ziekenhuizen, zegt bondsvoorzitter Imro Edam van ’s Lands Hospitaal tegen de Ware Tijd. De overheid had beloofd dat in de eerste week van januari de toelage zou worden betaald.

"Dat is niet gelukt, misschien vanwege de feestdagen", zegt Edam. Hij stelt dat het salaris op 23 december is betaald en vindt het niet erg dat de uitkering van de toelage is verschoven, omdat de mensen anders het geld hadden kunnen verbrassen. "Dat ze nu het geld krijgen, komt goed uit, want januari is een lange maand", zegt Edam, doelend op de vele uitgaven van de mensen, waardoor er minder geld overblijft om de maand goed door te komen.

De koopkrachtversterking wordt volgens Edam voor het laatst uitgekeerd. "We zullen nog deze maand met de overheid moeten onderhandelen voor een loonsverhoging. Dat moet minimaal SRD 500 zijn." De bondsvoorzitter heeft geen onrust gemerkt bij zijn leden over de verlate uitbetaling van de koopkrachtversterking.

Anders was het volgens zijn collega Lloyd Pool van de bond van personeel bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. "De mensen waren ontstemd en we zouden maandag vergaderen, maar we hebben hiervan afgezien nadat het geld gestort was." Pool wil wel dat indien loonsverhoging uitblijft de overheid de toelage blijft betalen. "Want als het personeel de koopkrachtversterking niet krijgt, zal dat een behoorlijk gat zijn in het budget.''

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina