Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Zonnepanelenproject SBMG zaterdag van start

Zonnepanelenproject SBMG zaterdag van start

12/01/2018 22:23

Sawtu Boys Money Gang

Sawtu Boys Money Gang Foto: Facebook / SBMG  

PARAMARIBO - Het zonnepanelenproject van de Surinaams-Nederlandse hiphop- en rapgroep SBMG, bekend van de grote hit '4x Duurder', gaat op zaterdag van start. De kickoff vond plaats in het dorp Masiakriki aan de Boven-Surinamerivier in het district Sipaliwini. Hierna zijn de dorpen Heikoenoenoe en Malobi voorzien.

"We krijgen heel veel love vanuit Suriname en wilde iets terug doen voor het land. Het komt goed van pas, want vorig jaar was ook een goed jaar voor de groep", vertellen de rappers in een interview met Radio 10. De bedoeling is om al de 64 dorpen van het Boven-Surinamegebied te voorzien van zonnepanelen.

Een deel van de kosten wordt gedekt door de rapgroep en de rest door sponsoren. Wanneer de rappers terug gaan naar Nederland, zal het project worden voortgezet met een team in Suriname.

SBMG, Sawtu Boys Money Gang wordt gevormd door Chyvon Pala (Chivv) en Henk Mando (Henkie T). Op 15-jarige leeftijd brachten de twee het nummer 'Heel Arrogant' uit en haalden daar hun eerste optredens mee binnen. Binnen een jaar gaf het duo meer dan tweehonderd optredens in Nederland en België.

Hun populariteit behaalden ze aanvankelijk vooral op YouTube. Dit viel op bij Kees de Koning van het label Top Notch, die ze in 2014 een contract aanbood. Hun single 'Oeh Na Na' kwam in de hitlijsten niet verder dan de Nederlandse Tip 30, maar werd daarentegen een hit op het internet.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina