Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Herstel fietspad Commewijne vereist veel werk

Herstel fietspad Commewijne vereist veel werk

13/01/2018 06:03

Vertegenwoordigers van verschillende ministeries oriënteerden zich in het gebied waar het fietspad weer in ere hersteld moet worden.

Vertegenwoordigers van verschillende ministeries oriënteerden zich in het gebied waar het fietspad weer in ere hersteld moet worden. Foto: Voorlichting HI&T  

PARAMARIBO - Om het fietspad van Noord-Commewijne te verbeteren, is het noodzakelijk dat de diverse partijen zich gezamenlijk inspannen. Dit kwam naar voren tijdens een veldbezoek aan het gebied door vertegenwoordigers van het commissariaat, de EBS en de ministeries van Openbare Werken, Handel, Industrie en Toerisme en Regionale Ontwikkeling. Dit meldt het NII.

Plaatselijke ondernemers, verenigd in de North Commewijne Tourism Cluster, hebben onlangs het initiatief genomen om het zwaar verwaarloosde, 24 kilometer lange fietspad een opknapbeurt te geven. Daardoor kunnen inwoners en toeristen de voormalige plantages aan de rechteroever van de Commewijnerivier per tweewieler bereiken.

Het oorspronkelijke Noord-Commewijne Plantagepad bestaat een paar honderd jaar maar is al ruim twintig jaar voor meer dan de helft onbegaanbaar. Het autovrije pad gaat onder meer langs de locaties Rust en Werk, Margaretha, Frederiksdorp, Mariënbosch, Kroonenburg, Mon Souci, Hecht en Sterk, Constantia, Bruinendaal en Bakkie/Alliance.

De cluster heeft geparticipeerd in het pilot-programma Innovation for Firms in Suriname en is met het project in aanmerking gekomen voor 150.000 US dollar. De totale kosten zijn begroot op ruim 250.000 US dollar. Een groot gedeelte van de route waarlangs het fietspad moet lopen, is door rivierwater weggespoeld. Ondernemers te Rust en Werk hebben voor eigen rekening reeds twee duurzame bruggen gebouwd. De bedoeling is om er nog vier te bouwen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina