Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • MMC opent ultramoderne poli cardiologie

MMC opent ultramoderne poli cardiologie

15/01/2018 08:23 - Beta Debidien

Parlementariër Rachied Doekhie (l) en minister Patrick Pengel onthullen het naambord van de ultramoderne cardiopoli in het MMC.

Parlementariër Rachied Doekhie (l) en minister Patrick Pengel onthullen het naambord van de ultramoderne cardiopoli in het MMC. Foto: Beta Debidien  

NIEUW-NICKERIE - De caridologen van het Mungra Medisch Centrum (MMC) sluiten ingaande maandag hun provisorische ruimten omdat ze nu zijn gehuisvest in een uiterst moderne polikliniek. Hiermee zijn de diensten van de afdeling cardiologie die tot nu toe verspreid waren, gecentraliseerd. De officiële opening vond zondag plaats met het doorknippen van een lint door de bestuursvoorzitter van het ziekenhuis Bisnoepersad Dalloesingh.

Hiermee is volgens algemeen directeur Antoine Elias van het MMC een groot verlangen gerealiseerd, omdat veel mensen in het district last hebben van hart- en vaatziekten. Minister Patrick Pengel van Volksgezondheid is blij met de vooruitgang omdat hierdoor de kwalitatieve zorg voor mensen in het westen van het land toegankelijker wordt. Hij onthulde samen met parlementariër Rachied Doekhie het naambord van de poli die naar de politicus is vernoemd. Dat is gebeurd, omdat hij zich al jaren inzet voor het ziekenhuis.

Zo heeft hij vijf jaar geleden ervoor gezorgd dat het ziekenhuis zijn eerste cardioloog kon aantrekken. Die was Maarten van Rossem, die nu nog aan het ziekenhuis verbonden is. Deze medisch pecialist is de motor achter de modernisering van de afdeling. Elias: "Doekhie is de motor en wij zijn de uitvoerders van de projecten binnen het ziekenhuis".

Elias geeft nu zes jaar leiding aan het MMC. In die tijd zijn er 32 projecten uitgevoerd om de instelling tot een moderne inrichting te maken. De nieuwe polikliniek heeft ruim een half miljoen Surinaamse dollar gekost en is gefinancierd uit de eigen begroting. Ze is kosteloos ontworpen en opgezet door Martin Grasveld die in Nederland zijn sporen heeft verdiend in topziekenhuizen. Het MMC hoefde alleen zijn reis- en verblijfkosten te betalen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina