Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Pengel verwijt specialisten gijzeling gezondheidszorg

Pengel verwijt specialisten gijzeling gezondheidszorg

15/01/2018 00:02 - Beta Debidien

Minister Patrick Pengel van Volksgezondheid.

Minister Patrick Pengel van Volksgezondheid. Foto: dWT Archief  

NIEUW-NICKERIE - De gezondheidszorg wordt niet alleen geteisterd door een financiële crisis, maar ook door een kleine groep mensen die haar in gijzeling probeert te nemen. Met deze woorden heeft minister Patrick Pengel van Volksgezondheid de aanval geopend op de medisch specialisten die het Staatsziekenfonds (SZF) dreigen met stopzetting van de dienstverlening per 1 februari.

Hij spreekt van "een groep mensen die met de vuist op tafel heeft geslagen en het SZF een ultimatum heeft gegeven van: betaal of ik werk niet meer. Betaal me of ik help mijn medemens niet meer, ik wil geld zien anders doe ik niet meer datgene waarvoor God heeft gezorgd dat ik in staat ben te doen. Ik wil geld zien." De medisch specialisten zijn het betalingsgedrag van het SZF moe en eisen nu tijdige betaling voor verleende diensten aan SZF-verzekerden.

De bewindsman sprak van "een totaal verkeerde richting die een kleine groep opgaat" en dreigt dat niet te zullen accepteren. "Dat is ook niet de richting die wij moeten opgaan als samenleving, terwijl wij onze samenleving beter ten dienst kunnen zijn. De gezondheidszorg is voor iedereen en wij als regering gaan die niet in gijzeling laten nemen door een kleine groep mensen." Pengel uitte zijn dreigement zondag bij de ingebruikname van een uiterst moderne cardiologie-polikliniek in het Mungra Medisch Centrum in Nickerie.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina