Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Rechtszaak EBS sleept zich voort

Rechtszaak EBS sleept zich voort met horen twee getuigen

15/01/2018 03:32 - Van onze redactie

Rechtszaak EBS sleept zich voort

 

PARAMARIBO - In de rechtszaak van de NV Energiebedrijven Suriname (EBS) waarbij de verdachten Kenneth Vaseur, Willy Duiker en Dick van Kanten terechtstaan, zijn twee getuigen gehoord. Het gaat om personen die eerder ook gehoord zijn tijdens het gerechtelijk vooronderzoek.

Volgens advocaat Raoul Lobo zijn tijdens de laatste rechtszitting geen bijzonderheden ter sprake gekomen die zouden kunnen leiden tot het bewijzen van schuld bij de verdachten. De raadsman vindt dat de verdachten terecht op vrije voeten gesteld zijn in 2015. "De mannen zijn onschuldig en verschenen onterecht voor de rechter." Lobo hoopt op een spoedige afronding, zodat de verdachten hun leven kunnen voortzetten zonder voortdurend geconfronteerd te worden met een rechtszaak.

De behandeling van de zaak wordt in februari hervat. Lobo hoopt dat het proces nog dit zittingsjaar wordt afgerond. Eerder zou er in de media gezegd zijn dat de rechtszaak verstrekkende financiële gevolgen zou hebben voor Dick van Kanten, directeur van Greenland NV, het bedrijf waarmee de EBS zaken deed. Zowel het Pensioenfonds van Staatsolie als de EBS had stappen ondernomen tegen deze ondernemer vanwege bepaalde frauduleuze handelingen.

De medeverdachten die kopstukken waren bij de EBS, Kenneth Vaseur en Willy Duiker, hebben schade geleden vanaf het begin van het rechtsproces. Zij bleven na hun vrijlating in het land, terwijl Van Kanten naar het buitenland vluchtte. Hij zit vermoedelijk in de regio. Volgens raadsman Lobo maken Vaseur en Duiker het goed.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen