Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 's Lands Hospitaal alert na bacteriële infectie AZP

's Lands Hospitaal stand-by na bacteriële infectie AZP

17/01/2018 09:11 - Amanda Palis

's Lands Hospitaal stand-by na bacteriële infectie AZP

 

PARAMARIBO - Als gevolg van een toename van het aantal sterfgevallen van pasgeboren kinderen sinds begin dit jaar in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP), is in elk geval het ’s Lands Hospitaal alerter. “We hebben nog geen toegenomen aanloop gemerkt, maar staan in ieder geval klaar om kinderen op te vangen. Dat is immers onze plicht als zorginstelling”, vertelt Lorenzo Irion, communicatiemedewerker van deze instelling.

Het verhoogde aantal sterfgevallen in het AZP komt door een bacteriële infectie op de Neonatale Intensive Care Unit (NICU) van dit ziekenhuis, zo blijkt uit uitgebreid onderzoek. Irion zegt dat het 's Lands Hospitaal het nieuws heeft vernomen via de media en wacht op instructies van het ministerie van Volksgezondheid. "We hebben nog geen officieel bericht ontvangen, maar zijn in elk geval alert."  

De overige ziekenhuizen, zoals het Diakonessenhuis, willen momenteel geen officiële uitspraak doen, tot zij verdere berichten hebben gehad van het ministerie. Ook andere bronnen willen geen informatie geven, gezien alle informatie nu via het Nationaal Informatie Instituut moet. Ondanks dat het AZP nu nog bezig is om de dienstverlening te normaliseren, vermeldt het in een persbericht dat het toch nog baby's zal opvangen die NICU- behoevend zijn en niet elders opgevangen kunnen worden.

Bij alle pasgeborenen kinderen die nog op de afdeling waren zijn er extra voorzorgsmaatregelen getroffen. De behandelprotocollen en procedures zijn ook aangescherpt. Er is als noodmaatregel een aparte unit ingericht voor de kinderen die deze zorg nodig hebben. De overige kinderafdelingen van het ziekenhuis, de Pedriatic Intensive Care Unit, de Medium Care voor baby's en de algemene kinderafdeling, functioneren normaal.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina