Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Vakbond wil opheldering over malversaties

Vakbond Canawaima wil opheldering over malversaties

18/01/2018 07:05 - Merredith Bruce

Voertuigen rijden van de veerboot Canawaima af. Door vermeende malversaties is terminalmanager Cynthia Enser op non-actief gezet.

Voertuigen rijden van de veerboot Canawaima af. Door vermeende malversaties is terminalmanager Cynthia Enser op non-actief gezet. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - “Als er inderdaad middelen van het bedrijf zijn weggemaakt, moet er corrigerend opgetreden worden.” Dat zegt Dayanand Dwarka, voorzitter van de Canawaima Werknemersorganisatie desgevraagd tegen de Ware Tijd naar aanleiding van een bericht in De West, over malversaties die bij de Canawaima Management Company zouden zijn gepleegd.

De nieuwe president-commissaris Marlon Schoonhoven heeft in een interview met avondblad De West gezegd dat de bedragen in de miljoenen SRD lopen. Dat zou gebleken zijn uit een onderzoek. Als schuldige wordt de vorige terminalmanager Cynthia Enser aangemerkt. Zij is als gevolg daarvan op non-actief gesteld.

Enser heeft de beschuldigingen tegengesproken in het programma 'ABC Actueel' van woensdagmorgen. Ze stelt onrechtmatig op non-actief te zijn gezet. Dat er miljoenen zouden zijn weggemaakt is voor Enser vreemd, omdat er dagelijks financiële verantwoording wordt afgelegd. "De accountant zou dat moeten hebben ontdekt." Die miljoenen zijn er volgens haar "nooit geweest". Ze heeft uitgelegd dat het bedrijf niet zo winstgevend is dat er sprake zou zijn van miljoeneninkomsten. 

De vakbond is in november opgericht, maar is nog niet uitgenodigd voor een officiële kennismaking met de leiding van het bedrijf. Dwarka zegt tegen de Ware Tijd  dat de vakbond zich inhoudelijk niet kan uitspreken hierover, omdat die weinig informatie heeft. Hij vindt de ontmoeting met de leiding daarom belangrijk. Hij heeft woensdag per brief gevraagd om binnen twee weken ontvangen te worden en wacht het antwoord af.

Enser heeft meerdere malen aangedrongen op een onderzoek naar de financiële boekhouding van het bedrijf. "Omdat ik moe was om aan te horen dat er miljoenen waren verdwenen." Echter, een reactie van de leiding is uitgebleven. Ze heeft ook via haar advocaat brieven gestuurd, zonder resultaat. De leiding heeft evenmin gereageerd op haar schriftelijk verweer.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen