Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Je moet geluk hebben dat het je niet overkomt’

‘Je moet geluk hebben dat het je niet overkomt’

19/01/2018 09:06 - Van onze redactie

‘Je moet geluk hebben dat het je niet overkomt’

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - “Je moet geluk hebben dat het je niet overkomt”, zegt een nogal bezorgde moeder en oma van zestig jaar. Vorig jaar november is ze twee kleinkinderen kwijtgeraakt. Ze zegt dat de besmetting met een ziekenhuisbacterie in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) de twee baby’s fataal is geworden.

Tijdens het gesprek wordt ze zo nu en dan emotioneel en laat ze ook nog een traantje. "Ik zie ze nog voor me. Eerst is de jongste doodgegaan en precies zeven dagen daarna de oudste. Het waren twee schattige kinderen. Ik heb al zes kleinkinderen, maar dat maakt niet uit. Elk kind is bij mij welkom."

Toen ze eerder deze week over de acht sterfgevallen hoorde, bloedde haar hart opnieuw. Uit een uitgebreid onderzoek op de Neonatale Intensive Care Unit (NICU) van het AZP is gebleken dat het verhoogde aantal sterfgevallen op die afdeling te wijten is aan een bacteriële infectie. In zo'n tien dagen zijn acht pasgeboren baby's gestorven. "Ik weet precies hoe de ouders zich voelen. Ik vind het alleen maar triest."

Ze vraagt zich af waarom er niet eerder aan de bel is getrokken en pleit voor een grondig onderzoek over hoe het mogelijk is dat de bacterie zich op deze manier heeft kunnen ontwikkelen. "Het eerste waaraan je denkt is de hygiëne binnen de instelling. Tegenwoordig is de situatie in de ziekenhuizen zo slecht en het zal dus niet vreemd zijn indien bacteriën hierdoor de kans krijgen om zich vrijelijk te verspreiden."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina